Ågårdens W...

Tänk att Wilma fick ett stoföl=) och även denna gång så fick hon ett väldigt stort föl, jag förstår knappt att hon har fått plats i magen.. Vi har verkligen haft tur i år att stona har fölat när det har varit fint väder, det är så skönt när man kan släppa ut dom första dagen utan att de behöver frysa!

Wilma tar igen sig efter fölningen.


Jag tror att vi prenumererar på föl med stjärn=) 5/5 föl har haft det!


ÄNTLIGEN=)

I natt kom föl nummer tre och det var Wilma den här gången! Och vilken tur man kan ha, det blev ett stort, fint och välskapt stoföl! Hon föddes 00.02, även denna gång så födde hon stående.. Och jag vet faktiskt inte vad som är bäst, att vakna och har missat fölningen, men fölet står upp och diar eller att vara med hela fölningen och vara så nervös för att något ska hända, för jag tyckte det tog evigheter (fölningen drog igång 23.39) innan fölet var ute och man kunde konstatera att det var ännu en lyckad fölning!

Hon har en något mindre stjärn en sin mor och bror och två halv strumpor bak, svart är hon med=) Jag ska ut och fota lite senare! Av våra fem föl som har fötts här på gården (alla efter Caracas), så har fyra varit svarta och den 5:e kunde ju inte vara något annat än fux, då båda föräldrarna är det!

Liten blir stor!

Idag fick jag en ny bild av Wipers ägare som jag bara måste dela med mig av! Han har verkligen förändrats och lämnat "bebis" stadiet och är nu en vacker och välutvecklad unghingst!


Någon som är intresserad av ett hingstföl?=)

Förra året så började jag inte annonsera ut Wiper förrän han var flyttklar, men den här gången tänte jag börja lite tidigare! Så är ni ute efter ett hingstföl eller vet någon som är, så har vi ett väldigt fint här=)

Här har vi annars fullt upp! Idag har vi varit iväg och kastrerat Pers morfars häst, han är en korsning mellan fjording och halvblod och ska gå med våra hästar i vinter, han kommer nog sticka ut bland cobbarna... Sen försöker vi snygga till lite utomhus och den nya traktorn har fått ett eget garage.

Jag kör lite som vanligt, lite text och mer bilder=) Och nu tycker jag själv att jag fått till några bra kort på lilla salu-killen Ice! 

 


16 maj

Idag har vi placerat om lite hästar! Så nu ska Wilma (som är näst på tur att föla) få komma in på nätterna, så vi kan ha full koll på henne ifrån sovrummet, det är så skönt med kamera i stallet under fölningarna. Dels behöver inte hästarna bli oroliga för att man springer där på natten och sen är det ju underbart att bara slå på TVn istället för att klä på sig och springa ut... Ni får kalla mig lat, men jag ser det som en hjälp som underlättar för både mig och hästarna=)

Fölen växer och växer=) Har försökt att få en bra bild på Ice, så han riktigt skall komma till sin rätt. Men jag har inte lyckats riktigt än.. Men jag ska kämpa vidare och bjuder på några bilder ändå! Han har sånt underbart vackert huvud!Zafir däremot har ärft Caracas egenskap att (nästan) alltid se snygg ut framför kameran!

Och sen är det ju bara så roligt när ni lämnar kommentarer=)

Underbara föl!

Nu har Isabellas föl fått ett namn, han ska heta Ågårdens Ice! Isabella får motionera bra för att hålla koll på honom, då han gärna galopperar ifrån sin mamma och försöker bli kompis med Zafir vilket Isabella inte tycker är någon bra idé, då hon vill skydda han från allt som kan vara farligt...


Ågårdens Ice ett dygn gammal!


Zafir undrar vad hennes mamma håller på med...


Ett litet föl=)

I natt fölade Isabella! Det blev en liten hingst med nästan exakt samma teckning som helsyster Isadora. Han är väldigt nyfiken och när jag kom ut och skulle ta lite foton, ville han nästan äta upp kameran=)

Nu är det två hästar kvar som ska föla och som det är nu så har vi fått: sto-hingst-sto-hingst sen vi startade stuteriet och det är bara att hoppas att det håller i sig eller ändå bättre om det blir sto-sto, men sådan tur kan man väl inte ha!?!


Det här händer inte ofta...

... att jag uppdaterar bloggen två gånger på samma dag!

Ingela var här för en stund sen och vi passade på att utställnings träna hennes Isadora lite. Det är så kul när man är två stycken! Jag tycker det svåraste är att ställa up men det är väl träning som gäller!! Siktet är inställt på premieringen i Svenljunga den 27/7 och sen SWFs utställning i Örby helgen efter, så jag tycker vi är ute i ganska bra tid i alla fall=)

Här kommer det några bilder på skönheten!


I väntans tider!

Isabella är så stor nu, så kommer inte fölet snart är jag rädd att hon spricker.. Slö är hon med, men det är ju inte konstigt när det är så varmt och härligt väder(enligt mig, vet inte om hästarna alltid håller med..)! Wilma är också stor, men inte i närheten av Isabella, men sen är ju hon 10 cm högre och det är bara hennes andra föl och Isabellas 8:e..


Isabella- men hon ser ännu större ut i verkligheten=)


Wilma- tre veckor till beräknad fölning

Sen har jag redan fått lite (eller ganska mycket, kanske jag ska säga=)) rapport och kort från Wiper, allt har gått jätte bra och han verkar trivas som en fisk i vattnet=)


Stilig herre! (fler foton finns på Wipers egna sida på www.agardensstuteri.se)


Avslutar inlägget med en fin bild på Zamora och hennes vackra föl, som gärna vill ha ett litet syskon att leka med snart=)

 


En häst kommer lastad...

Igår bar det av mot Landskrona för att leverera Wiper till sitt nya hem! Och till att börja med, så måste jag säga att jag är väldigt imponerad av honom! Jag får ju erkänna att vi inte riktigt har hunnit hantera honom, så mycket som jag tycker att man ska hantera en unghäst... men igår visade han verkligen hur stabil han är ändå! Han gick rakt på transporten och stod där som han aldrig gjort något annat (han har bara åkt en gång själv före detta).

När vi 2,5 timmar senare var framme var han inte ens svettig och gick lugnt ur transporten. Sen tog Christina över sin lilla häst och visade honom runt lite, innan han fick gå in i hagen till sin nya kompis Leo, en haflingervalack på 14 år. Vi hade verkligen en trevlig förmiddag och dessutom fick vi en otroligt god paj=) Tack Christina!
Han kommer bli så fin när han växt färdigt.


Nyfiken=)


Wiper och Leo gillade varann från första stund!


Lilla Mysan bor också på gården


En väldigt snäll Lowa, som trots lite förskylning var glad som vanligt!

Härliga maj!

Tiden går fort som vanligt=) Igår var Zafir två veckor och nu är det ca två veckor kvar till Isabella är beräknad att föla, förra året fick hon fem dagar innan beräknat, så vi får se hur det blir i år, kan ju komma när som helst=)

Igår hände det en rolig sak som inte har med stuteriet att göra, men jag vill dela med mig ändå=) Lowas första kusin föddes och jag blev moster! En liten kille blev det som ska heta Filip! Ett stort grattis till syster och Anders! Tyvärr dröjer det en hel månad innan jag får träffa underverket...

En bild säger mer än tusen ord brukar man ju säga, därför får ni lite bilder istället för ett långt blogginlägg=)
Jag vet att det blir många bilder på nykomlingen Zafir, men hon känns lite speciell! Hon har en underbar uppsyn på världen och är bara så charmig och dessutom väldigt snygg om ni frågar mig=)
Lilla Gwylfah är ganska avundsjuk på Zamora och hennes föl, så det blir spännande att se hur hon blir som mamma, förmodligen kanon! Det är lite synd att hon fölar sent, Men den som väntar på något gott...=) Det hade varit roligt om hon och Zamora hade fölat ungefär samtidigt eftersom dom är så bra kompisar...
Passade på att foto fina Isadora när hennes matte Ingela var ute och tränade henne lite, om allt går som planerat så ska det bli några utställningar för henne i sommar!

 

 


RSS 2.0