Tuff helg och det är inte över än...

Det ska aldrig gå helt smärtfritt när man har hästar... På midsommarförmiddagen så skulle vi flytta lite hästar, bla. Caracas. Per hämtade honom i hagen och när han kom med honom, så tyckte jag att han såg konstig ut i pälsen, kollade närmare och såg att han hade skaft av den på flera ställen och på vissa ställen hade det blivit små sår. För säkerhetsskull ringde vi veterinär och han trodde det var knott som hade orsakat det hela, så vi tvättade honom och ställde han på box.

På midsommardagen var han lite sämre, gick runt mycket i boxen och hade feber, så vi ringde till veterinären igen och fick tid 13,30 inne på kliniken. Väl där så var det värre än vi trodde, han var på väg in i chock och vi fick det hemska beskedet att han inte hade klarat sig om vi hade väntat en dag med att åkt in... Det togs en massa prover på våran lilla prins, (så förhoppningsvis får vi svar imorgon), det känns som man vill veta om det verkligen är knotten som kan göra en häst så illa.. Han fick kortison och penicillin och får stå inne på box och bara komma ut på promenader..

Idag så hade han hög feber igen, men tyvärr så finns det inget mer vi kan göra och det är bara att vänta tills imorgon och blir han sämre så blir det djursjukhuset. Nu är det bara att hålla tummarna att det vänder och att han svarar på behandlingen, vi vill ju ha Caracas kvar hos oss i många år till!


En bild från 2009 på allas vår favoritkille!

Förutom det kaos vi har haft med vår sjukling, så är det fullt upp med hökörning. Äntligen verkar det ju som om sommaren har kommit för att stanna en stund!

Det här med föl är ju något speciellt och jag har tyckt att det är evigheter kvar till Gwylfah ska föla, men nu är det nästan bara två veckor kvar! Vart tog tiden vägen? Hon började fylla juvret för ca 2-3 veckor sedan, så allt är enligt planerna=) Man får se det ljusa i mörkret och hittills har vi ju faktiskt fått tre fin fina föl!


Fina, busiga Ice låg och vilade i solen idag.


Första utställningen för oss i år!

Igår var det utställning i Lerum som gällde! Och visst är det kul att vara ute och kolla på fina hästar och prata med trevligt welshfolk!?! Vädret var tyvärr inte på våran sida, utan regnet bara öste ner och utställningen fick flytta in i ridhuset. Så tyvärr så har jag inga bilder att bjuda på..

Vi hade med oss söta lilla Rosette och tyvärr så var det bara två sektion C med, hade hoppats på lite fler nu när SWF stod som arrangör. Hon erhöll guld med följande kritik:

Typ -  Rastypisk, välutvecklad, bra modell.
Huvud, hals, bål kors - Vackert huvud, något matt rygg, välmusklad bakdel
Extremiter och deras korrekthet - Relativt rättställd
Skritt - Framåtgripande skritt
Trav - Lätt vägvinnande trav

Vet ni någon som är intressarad av ett väldigt fint sektion C sto på två år? Då har vi en toppen ponny! Tyvärr så är hon inget för nybörjare, men hon kommer kunna gå långt om hon hittar en duktig ryttare som utbildar henne, med hennes stamtavla så skulle hon ju passa i en avelsbox med, men först vill hon nog ut och visa upp sig på en dressyr- eller hoppbana, med den energi och vilja som hon har! Jag önskar att jag var en decimeter kortare och gärna 15 år yngre=) Då hade hon fått stanna!

Ändrat färg...

Igår fyllde Wiper 1år, vad tiden springer iväg.. I veckan som var så blev han löshoppad för första gången och enligt matte Christina var det inga problem och på bilderna ser det verkligen ut som han gillar det=)

Det enda som är lite "tråkigt" med Wiper och som jag får skämmas lite över är att jag sålde en vad jag trodde svart häst, men nu när han har tappat sin päls som 1-åring, så ser han väldigt mörkbrun ut=(

Jag vet ju att det inte är jätte många som läser min blogg, men finns det någon som är bra på färger som kan svara på en liten fråga jag har.. Föds inte mörkbruna hästar mörkbrun eller kan även dom födas grå? Vid första fällningen såg han svart ut... För han kan väl inte bara vara solblekt?!?14 Juni

Då var det ett tag sedan jag skrev igen, jag förstår inte hur det alltid blir så... Här har det varit ganska lugnt och på sätt och vis är ju det skönt! Fölen växer och Zafir har börjar att fälla, men det är svårt att säga om hon blir lika mörk som sin mamma eller inte, det får helt enkelt tiden utvisa, jag gillar henne väldigt mycke i alla fall=)


Tyckte bara att den här bilden var så söt! Lilla Wonder tittar nyfiket fram under mamma Wilmas hals..


Ågårdens Wonder


Lilla Ice är bara så söt, en riktig "dockhäst"=)


Ågårdens Ice


Här är en gammal bild på Rosette, från hennes första utställning. Då stod hon mer på två ben än fyra=) Hoppas hon uppför sig bättre på söndag då det bär av till Lerum! Det ska bli spännande att se vad hon får för kritik som 2-åring! Som föl fick hon 40poäng och som 1-åring fick hon 39 och 40, alla gångerna har hon fått fin kritik och jag själv tycker att hon ser fin ut nu med, men det är ju lätt att vara partisk=) Det ska bli skoj att komma ut lite i alla fall!


Titt som tätt får jag hälsningar från Christina som har köpt Wiper och det är bara så roligt att se och höra hur han utvecklas. Hon är verkligen supernöjd med sin lilla hingst och som uppfödare får man då känna sig lite stolt och få ny motivation!


Hemma igen!

I dag kom vi hem från nästan en veckas semester i Bollnäs! Det är guld värt att vi har hästvakter så att det går att åka iväg utan att man behöver vara oroliga.

Det var många som ville träffa Lowa, så vi hade fullt upp dom här dagarna och sen har Lowa fått en kusin med som vi träffade en hel del!


Lowa i Lillbo där mamma och pappas sommarstuga ligger.


Lowa och kusin Filip som bara är en månad, vilket gör Lowa till en jätte bebis=)


Jag avslutar detta inlägg med en bild på Ågårdens Wonder, som idag är en vecka och en dag gammal!
RSS 2.0