En lyckad dag!

Då var vi hemkommen från svenljunga med syskonen bus=) Allt gick kanon, fina poäng, bra väder och duktiga hästar. Vad mer kan man önska sig?

Isadora var först ut och hon fick följande poäng/kritik:

Välutvecklad, utmärkt rastyp - 9
Vackert huvud, lång hals, rastypiskt kors - 8
Ngt tät och tåvid fram - 7
Ledig, taktmässig - 8
Lätt, bra hasarbete - 8

Alltså 40 poäng och klass I =) Sen får Per sträcka lite på sig, för han fick dessutom visningspris!


Sen var det Rosettes tur och hon fick väldigt fina ord hon med (och han berömde även mamma Isabella som gett så fina avkommor). Så här såg det ut på Rosettes protokoll:

Utmärkt rastyp, feminin, elegant - 9
Vackert huvud, lång välformad hals, utmärkt kors - 9
Benad till storleken, relativt korrekt - 8
Taktmässig - 8
Lätt - 8

Det blir 42 poäng och det bästa hon fått=)

Nu har jag skrytigt färdigt för idag... ;) Men jag kan bara tipsa om att en helbror till Rosette finns till salu på http://www.blocket.se/halland/Welsh_ponny_av_cobtyp_35038815.htm?ca=16&w=3 och sen har vi ju en väldigt trevlig helbror till Isadora som också letar ett nytt hem så småningom=)


26 Juli

Då har det varit tyst från mig en stund! Mina föräldrar+ lite andra släktingar och vänner har varit här i en vecka. Vilket innebär mycket skoj och lite data=)

Imorgon ska vi till Svenljunga på premiering, vi ska ha med Rosette och sen ska Ingela ha med Isadora (fast Per springer med båda). Det är lite extra spännande eftersom det blir första utställningen där någon av våra uppfödningar visas=) Och Isadora är ju den allra första som föddes på stuteriet! Spännande kommer det bli och sen passar vi på att åka med samma hästar till Örby på lördag för ännu mer träning och sen är det ju kul att få bedömningar av olika domare samma vecka! Fick startantalet igår till Örby och det är tråkigt att det inte är fler som passar på att visa sina hästar, men samtidigt vet jag ju hur det är att få ihop tiden, som bara tycks springa ifrån än...

Igår fick våra föl och deras mammor åka på bete, så nu får dom gå på ca 10 hektar och bara vara hästar, dom verkar gilla det och det är ju så kul att se fölen leka med varann!

Det har blivit dåligt med bilder på senaste, men då är det tur att man har Christina och Wiper, deras träning går vidare och jag har fått massor av fina bilder. Hon säger att han är jätte trevlig att jobba med och sånt känns så skönt att höra, det känns som ett litet bevis på att man inte är helt ute och cyklar i sin avel, för visst är psyket minst lika viktigt som utseendet och gångarterna? det verkar som om Wiper har fått lite av allt=) Så nu är det bara titta och njuta=)

 


Grattis Lowa!

Idag har de varit lite kalas för lilla Lowa som redan är 1/2 år! Det som var lite tråkigt för min del var att jag inte kunde vara med... Så kalaset fick flytta hem till Lowas farmor och farfar och jag fick ligga hemma med min magsjuka eller vad det kan vara..:( Jag skickade med kameran så att jag fick ta del av lite bilder i alla fall!


Lowa här hemma, innan det var dags att åka


Lowa är med i köket när pappa och faster lagar maten


Lowa med "sina" fina tårtor som farmor har bakat. Hon se verkligen sugen ut att smaka på dem=)

Det går åt ljusare tider!

Vill tacka för alla tröstande ord både här på bloggen, mail och telefon! Det gör det hela lite lättare och som sagt nu är det ju bara att blicka framåt! Caracas är på bättringsväg och får nu vara ute på dagarna vilket han tycker är väldigt skönt, han trivdes verkligen inte med att stå på box..

Sen måste jag bara berätta att jag gjort ett kap! Hittade spiltgaller i gjutjärn på blocket. Har letat ett tag efter såna, för vi ska renovera upp spiltorna i ladugården där vi har en av lösdrifterna. Sen ska vi använda dom till att träna unghästarna att stå uppbundna, det kommer bli så fint när det blir klart! Annars brukar dom ligga ute för 3000-5000 styck, men jag hittade en som sålde två stycken för 2000:-

Hade ju tänkt att sätta in lite bilder, men det ville inte fungera idag...
Tråkiga nyheter=(

När ska allt bara flyta på igen? Igår var det verkligen en hemsk dag på stuteriet, men på något sätt så har vi nog en ängel som vakar över oss i alla fall.

Det är med tårar i ögonen som jag ska försöka berätta vad som hänt...

11.15 skulle jag bara plocka ihop lite inne i köket när jag ser att Gwylfah lägger sig ner i hagen, jag springer ut för att se om det är fölningsdags och mycket riktigt så är det något på gång. Mycket lycklig springer jag in och hämtar kameran och sätter mig på lagomt avstånd för att kolla utan att störa. Men lyckan varar inte jätte länge då jag ser en mule istället för frambenen..

Grips lite av panik och försöker få tag på "våran" veterinär för att få tips, (för jag visste att han var besiktningvet. på en tävling den här helgen), men det var upptaget hos han. Så jag ringer till jouren som typsikt nog var i Uddevalla den här helgen. Samtidigt försöker Per få tag på våran hovslagare som även har stuteri.

Om det inte var nog med det så skulle det komma en tjej och kolla på Pers morfars fjordsto kl. 11.30. När dom kom så hann jag knappt hälsa utan sa bara "hon håller på att föla och fölet ligger fel och jag måste få tag på veterinär". Hon hoppar ut och säger, "Min syster som är med är veterinär, men på smådjur" Vilka är oddsen? Hon hade aldrig varit med på fölning innan, men på kalvningar. Hon gick in och kände och försökte hitta frambenen, G var så snäll och duktig men försökte hela tiden få ut fölet medan vi fick trycka tillbaka huvudet på det och tyvärr så kände veterinären ganska snabbt att ena benet inte var helt normalt.. Tillslut efter mycket kämpande (från alla håll) så kom fölet ut.

Tyvärr så var två av benen riktigt missbildade och det skulle aldrigt ha gått att rätta till, så det var bara ta bort honom, en svart liten kille med en vacker genomgående bläs och fyra vita.. Livet är inte alltid rättvist, men det viktigaste är att Gwylfah mår bra, för jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om vi inte hade varit hemma och om inte fjordingspekulanterna hade kommit just när dom kom..

RSS 2.0