En bra hästvecka!

Då har ännu en vecka gått och det har hänt en hel del! Ice har hittat ett nytt hem och åker i början av Augusti! Therese som har köpt honom äger redan en kusin (Calerux Black Prince som gemensam morfar) och även han har nerverna lite utan på kroppen och hon ville fantastiskt nog ha en till sådan=) Therese jobbar som instruktör på Horse Vision i Skövde där hon undervisar i frihetsdressyr! Så detta kommer bli jätte spännande att följa, det känns så himla rätt och så kul att Ice kommer få den här chansen! Christina som har Lucky (Ågårdens Wiper) jobbar på samma sätt med honom och jag tycker det verkar jätte intressant, jag måste sätta mig in lite mer i det=)
 
Sen har vi haft ett betäckningssto här, det är faktiskt Caracas första sen han kom hit. Jinnie som hon heter är ett svensk halvblod e. Turban Rose, som har tävlat hoppning innan hon blev skadad och efter att hon inte blivit dräktig på semin trots tre försök, så var det sista utvägen att prova med "riktig hingst" Och detta fixade Caracas utmärkt! Lite för bra tom för det blev tvillingar, men nu är en knäppt och den andra ser ut att stanna, så nu håller vi tummarna för en vacker WPB nästa år!
 
Nu är hemresan bokad för Tegi, det blir i slutet av Juli hon kommer, ska bli riktigt spännande!
 
Sen har vi anmält Dusk till Riksutställningen, ännu en kul grej att se framemot! Vi tänkte först inte visa honom i år, men sen kände vi att det kunde vara bra träning att vara ute lite innan hingstvisningen. Så förhoppningsvis blir det lite fler utställningar i närheten med i sommar/höst!
 
Ha en fortsatt trevlig sommar alla vänner!
 

Låt oss presentera Derwen Tegi!


Det är hon som är den lilla hemligheten jag höll på i några dagar, ville att allt skulle bli helt klart innan jag skrev något! Vi har alltså fått äran att köpa detta vackra svarta avelssto från Derwen Stuteriet i Wales, jag är Ifor och Myfanwy evigt tacksamma att dom släpper iväg Tegi till oss!
 
Tegi är ett sto med riktigt bra, gammal stam. hennes far Derwen Requiem lärde jag känna när jag var och jobbade på Derwen, en riktigt härlig kille med dom vackraste ögon jag någonsin har sett, han hade även en otrolig ridbarhet, jag hittade någon bild som jag bjuder på, men det var innan jag hade digitalkameran, så jag har knäpp kort på kortet, därav kvalitén..
Jag och Requiem på självaste Midsommarafton 2000, måste vara strax innan Tegi blev till för hon är född 6/6-2001, alltså på våran nationaldag, bara det måste vara ett tecken att hon hör hemma i Sverige=)
 
Tegis mamma Derwen Tegan var född 1978 och Tegi var hennes sista avkomma, tyvärr hittade jag ingen bild på henne.. Detta gör att man bara behöver gå till hennes morfar Cefnparc Boy, så är han född 1952, detta tycker jag är riktigt häftigt och jag minns att Ifor ofta pratade om honom och hans fantastiska hoppteknik vilket han har ärvt ner till sina avkommor.
 
Tegi har fått 6 stycken föl (4 ston och 2 hingstar), dom ska jag skriva mer om en annan gång!
 
Innan Tegi kommer till Sverige så ska hon betäckas ( i skrivandes stund är hon faktiskt betäckt=)) och det bli med den vackra hingsten Derwen Sea Adventure!
 
Det ska bli riktigt roligt när hon kommer och sen att se vad hon ger i framtiden blir riktigt spännande!
 
 

 

RSS 2.0