23 Januari

 
Som vanligt så rusar tiden iväg och det blir inte många uppdateringar i bloggen... Men samtidigt händer det ju inte jätte mycket på ett stuteri på vintern heller.
 
Våran lilla Rosette är tillbaka, jag får väl säga tyvärr för det kändes som vi hittat det perfekta hemmet.. men pga sjukdom hos hennes nya ägare, så fick vi helt enkelt köpa tillbaka henne. Så känner ni någon som letar efter en c-ponny med mycke personlighet, vilja och kapacitet så har vi en=) Vill helst sälja, men kan även tänka oss att lämna ut henne på foder till duktig ryttare!
 
Vi (jag och Ingela) har tagit tag i "våra" 3-åringar och både Linus (som är Pers morfars häst, men som bor här) och Isadora har varit hur duktiga som helst och båda har tagit sina premiär turer i skogen med ryttare på ryggen!
 
Linus - Han är ju ingen cob, men en väldigt trevlig kille ändå! Är till salu till någon som kan tänka sig något annat än en vacker welsh cob;))
 
Sen kretsar ju mycket av mitt liv just nu runt Lowa och Wilmer, Lowa har hunnit blivit två år och Wilmer två månader! Som jag så ofta säger (skriver) vart tar tiden vägen?? Jag måste ju passa på att säga hur lyckligt lottad jag är med två friska och (oftast) snälla barn, massa hästar (hade väl aldrig trott som liten att jag någonsin skulle tycka att jag har för många hästar..=)) en underbar sambo som hjälper till på alla sätt och vis och mycket hjälp med barnen, vilket gör att jag kan vara med hästarna och få lite egentid!
 
Lite kort på guldklimparna med=)
 

Året som gått!

Då var det den allra sista dagen för i år och jag måste säga att 2012 har varit ett ganska händelserikt och övervägande roligt år för våran del!
 
I häst och utställningsväg så började det med en liten besvikelse med ett 3års test med Ias Rosette, där hon "bara" skrapade ihop 45 poäng och det räckte ju inte riktigt till gångartsdiplom som vi verkligen hade hoppats på, han fick bara en 6:a på galoppen som egentligen är väldigt bra, men domaren dömer och det är ju bara att gilla läget och ladda om! och det gjorde både hon och vi och åkte på två utställningar samma månad och där tog hon revansch och blev BIS båda gångerna med 42 poäng och även ett välförtjänt avelsdiplom! Så nu håller vi tummarna för att våran lilla Rosette kommer att visa framfötterna även som 4-åring!
 
Ias Rosette
 
I mars köpte vi in en liten 1-års hingst som heter Derwen Dusk och han hoppas vi att så småningom ska ta över Caracas arbete, Dusk hann vara med på en rasparad och en utställning 2012 och han skötte sig utmärkt på båda två. På utställningen blev han dessutom reserv BIR av många vackra cobbar!
 
Derwen Dusk
 
Caracas fick två fina föl, ett med Isabella som vi döpte till Ågårdens Illusion och som nu är såld till Linda i Falkenberg som rid och körponny och han lyssnar numera till namnet Milo! All lycka med denna lilla pärla!
 
Ågårdens Illusion "Milo"
 
Det andra fölet kom först 16 september efter lååång väntan, nackdelen när man har stona gående med hingsten nästan hela året... Mamma denna gång var Wilma och det blev (tyvärr) ett till hingstföl, men vad gör väl det när dom är friska! Han lyssnar till Ågårdens Whiskey och kommer så småningom att bli till salu, men jag hoppas att jag redan har hittat en köpare till honom... och nu hoppas jag en viss Christina med en två år äldre fullbror känner sig träffad ;))
 
Ågårdens Whiskey
 
Isadora visades tre gånger under året och facit blev 41 poäng och BIS-3, 41 poäng och reserv BIR och 39p och slagen av halvsyrran Zafir som slog till med 41 poäng och blev reserv BIS, detta var Zafirs första utställning och hon visade en bländande trav, jag bara hoppas att hon fortsätter vara så showig när hon kommer ut!
 
Ågårdens Isadora
 
Ågårdens Zafir
 
30 November åkte fina Wonder till sitt nya hem i Norge, jag har tyckt att det varit konstigt att ingen har nappat på henne innan, sto och svart, med bra stam borde vara ganska lätt sålt, men det verkar som det är svårt att sälja det mesta nu för tiden... Hanne, Wonders nya ägare är i alla fall mycket nöjd med henne och säger att hon är väldigt lugn och klok och jag kan inte annat än att hålla med!
 
Ågårdens Wonder
 
12-12-12 var ju en dag där många passa på att gifta sig, här var det sorgens dag och jag vågar säga att det är ett av det tuffaste beslut som jag har fattat och jag har funderat och velat fram och tillbaka... Det var dagen då vi lät våran fina Isabella vandra vidare till dom alltid lika gröna ängarna..  Hästen som var lika vacker som speciell och då menar jag tyvärr inte bara speciell på ett bra sätt. Men hon har bevisat vad hon gick för som avelssto och denna höst kunde hon tack vare sina avkommor bli elit premierad precis som sin mor!
Fjordglimt Isabella- Vi glömmer dig aldrig
 
Nu verkar det som att jag inte får med några fler bilder, men jag var nästan färdig, så jag får fortsätta med det sista utan bilder tyvärr...
 
Dagen före Julafton får jag telefon och det är från blomsteraffären som vill komma med blomsterbud?!?! Mycket förvånad och självklart undrar man från vem? Det visar sig vara Lucky (Ågårdens Wiper) med familj och snacka om att det värmer i hjärtat när man får något sånt:) Då är det värt all tid man lägger på hästarna och i vinterrusket kan man verkligen behöva en sporre ibland, för det vet ju alla att alla dagar är inte lika roliga i stallet...
 
Nu är det dags att blicka framåt och hoppas att 2013 blir ett bra år och visst har vi lite att se framemot! Våra första uppfödningar Isadora och Lucky blir ju 3 år och det är ju nu man verkligen kan börja se om det man föder upp är något att ha! Isadora har jag ju möjligheten att följa eftersom hon är inhyrd här och jag och Ingela ska hjälpas åt att förbereda henne på bästa sätt inför 3-årstest och kvalitetsboksvisning, det ska bli mycket spännande!
 
Sen väntar vi även ett föl och det kommer att bli ett helsyskon till Zafir och efterson Zafir är min lilla ögonsten så känns det lite extra spännande!
 
I övrigt är det inte mycket planerat, nu med två barn så får vi se vad som hinns med och ta året lite som det kommer! Men jag hoppas det blir lite utställningar så att man får träffa lite trevligt welsh-folk och se massa vackra hästar!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0