Lite som hänt...

Förra helgen var jag och Ingela och 15 andra welsh intresserade på visningsclinic hos Mia på Kallareds Stuteri, det var mycket lärorikt och man fick mycket tips på bra produkter mm. Sen är det ju alltid väldigt roligt att träffa och prata med personer som har samma intressen, på utställningar har man ju oftast så fullt upp och kanske lite nervös med, så det blir inte samma sak!

Dom senaste veckorna är det lilla Rostte som vi lagt mest energi på, nu är det ju bara sju dagar kvar tills det är dags för hennes 3-årstest, det ska bli väldigt spännande, hon ser riktig bra ut nu och hennes kondition börjar bli bättre med! På tisdag är det sista löshoppningen för henne och sen är det bara att ladda!

Sen har vi haft lite besökare här med, förra söndagen var Christina som har Lucky/Wiper här och hälsade på med sin syster, dom var här för att kolla lite extra på vissa hästar, men jag skriver mer om det när något är bestämt! Och igår hade vi en tjej med sina döttrar här som kollade på Wonder och nu är det bestämt att dom ska låna henne på foder ett tag för att se om dom gillar henne, sen ska dom låna Zamora med över sommaren, så att hon kommer ut och blir riden lite mer! Här är det bara att inse att vi inte riktigt hinner med, så det blir nog toppen=) Dom bor bara 2 mil härifrån, så det blir lätt att hälsa på!

Det var lite kort vad som har hänt, jag ska försöka att uppdatera lite oftare=)

Grattis Caracas 20 år!!

Tyvärr så är jag en vecka försenad med detta inlägg, så är det när man får finbesök av Mamma, pappa, syster och hennes son Filip, då blir det inte mycket tid över till datorn! Men den 22 April tänkte vi lite extra på våran fina Caracas=)


Nu är han här!

Igår kom äntligen Dusk! Han var så lugn när han klev av lastbilen och fann sig till rätta direkt i stallet! Så temperamentet kan vi inte klaga på! Och inget annat heller för den delen, vi är hel nöjda!
Visst är han fin?

Imorgon är det dags att hämta hem Rosette, hon har gjort stora framsteg i hoppningen medan hon har varit hos Malin på Hagård Hästgård och hon säger att det finns en enorm kapacitet, men tyvärr är hon lite lat och bekväm... Men nu är det bara för oss att hålla henne i form och så ska hon tillbaka och löshoppas två gånger innan testet, sen är det bara att hålla tummarna att allt går vägen=)


Derwen Queen Zamora

Och så fick jag även två bedårande bilder av Zamora när hon var föl, så vacker=)
Tack Sofia, det är så kul att ha dom!


                                                                    Foto: Sofia Hallonqvist

                                                   
Hon är så lik sig!                                            Foto: Sofia Hallonqvist

Dusk på ingång..

Nu har nedräkningen börjat på allvar, jag trodde enda fram till idag att han skulle komma imorgon, men så fick jag meddelande om att dom kommer på torsdag istället.. Tråkigt, men vad gör en dag, han ska ju förhoppningvis leva resten av sitt liv med oss=)

Jag har ju tyvärr inga fler bilder på Dusk än dom jag redan har lagt upp, så jag tänkte att ni kunde få njuta av hans vackra far istället, fick såna fina föl bilder av Sofia på Iglatjärn, sen hon var där hösten 2007! Och sen har Ifor skickat en bild från han var ett år och var på sin första utställning!


Derwen To The Quartzite - Junior champion på sin första utställning! Foto: Derwen


Quartzite som föl! Foto: Sofia Hallonqvist


Foto: Sofia Hallonqvist


Foto: Sofia Hallonqvist

En älskad häst!

Wilmas första föl Ågårdens Wiper (Lucky) är nog en av de lyckligaste hästarna i världen! Jag får ofta mail och bilder från hans ägare och det märks tydligt att det är en speciell kontakt dom emellan. Det är roligt att det kan bli så rätt när man säljer en häst och visst är det halva nöjet med uppfödning, att få följa dom och se vad som händer och vad dom går för, för det finns ju faktiskt ingen chans att man kan behålla alla!

Nu längtar jag tills vi ska åka ner och hälsa på, det är ju snart ett år sedan vi lämnade av en liten tuffsig 1-åring som inte riktigt hade fällt all vinterpäls...

Här kommer lite bilder som jag fått av Christina!


Ias Rosette

Imorgon är det dags för Rosette att åka till Malin på Hagård Hästgård (http://www.hagardhastgard.se/) för att träna inför 3-års testet. Hoppningen har ju gått sådär för Rosette här hemma, hon saknar bjudning på hinder och verkar inte alls tycka det är särskilt roligt, men så är hon ju en dressyrponny med! Men det hade ändå varit kul att få till ett godkänt resultat på hoppningen på 3-årstestet, så nu ska hon vara där i 10 dagar, så får vi se om hon utvecklas i rätt riktining?!? Vi har i alla fall anmält henne till 3-årstestet i Varberg den 5 maj, så det får bära eller brista!

Annars har Rosette blivit riden lite då och då på sistone, men nu ska hon få vila från det ett tag. Hon är i alla fall duktig i både skritt och trav. Galoppen har vi bara tagit i skogen än så länge!Ingen som är ute efter en vacker sektion C? Jag tror hon kommer bli en riktig kanonponny=)

RSS 2.0