God Jul & Gott Nytt År


Sötaste tomten i år=)

Så här dagen före själva julafton vill vi passa på att önska alla en riktig god jul!

Kalv är nära att drunkna=(

Nu får vi hoppas att det slutar att regna snart, för nu har ån som rinner här förbi blivit till en sjö och hästarnas hage har nästan helt försvunnit=( Och detta leder ju tyvärr till att det dom kan gå på blir väldigt upptrampat.. Fördelen är att dom gillar att stå i lösdriften, så ofta tillbringar dom tiden där istället!


Jag tog bilderna igår och idag ät det tyvärr ännu mer vatten..
Skillnad på väder! I torsdags fick vi vakna till snö, vilket jag verkligen föredrar och Wilma fick komma ut i paddocken en sväng, (här med Ingela på ryggen) hon verkar tycka det är skoj att bli riden lite då och då!

Vi har börjat lite med Wonders avvänjning och jag har inte varit med om någon som tagit det så coolt=) Jag tycker egentligen att dom kan gå ihop lite längre än sex månader, men eftersom  tanken är den att lilla Wonder ska säljas, så tycker vi att det är lika bra att börja lite smått!
Utställning i Lerum

Nu är det ju en månad sedan som det var utställning i Lerum och vi packade in Rosette och Isadora för att åka dit, men som man brukar säga bättre sent än aldrig!

Både Rosette och Isadora fick silver denna dag, kanske en liten besvikelse då jag hade hoppats på att Rosette skulle få avsluta detta utställnings år med ett guld. Hon har ju faktiskt fått det på dom andra tre vi varit på i år! Jag är ändå nöjd med hur hon skötte sig, för hon vill gärna dumma sig när hon kommer på nya platser och den här gången så märktes det att all träning som vi faktiskt lagt ner har lönat sig lite ialla fall, (även om det inte går att se på utställningsresultatet då) hon var inte alls lika stressad och stirrig som hon har varit innan när vi varit ute och det tycker jag är minst lika viktigt! Hon fick i alla fall skaplig kritik, men hon måste lära sig att slappna av helt så hon inte blir så stel i gångarterna,  men det är ju nästa år det gäller för då har vi tänkt att visa henne på både 3-årstest och för kvalitetsboken så hittills har det ju varit mest för träningsskull!

Isadora är av den lite lugnare typen och hon tog utställningen med ro och där kanske man istället skulle vilja ha lite go, men det ska vi öva fram till nästa år! När vi har varit här hemma så har jag tyckt att hon är välutvecklad för sin ålder, men när hon gick i ringen med tre andra 1-åriga cobston, så förstår jag varför domaren satt outvecklad på henne.. Det var hon ju om man jämförde dom, det är ganska lätt att gå hemma och bli lite hemmablind, men sen tycker inte jag om att mata på dom för mycket heller (och ni menar jag ju absolut inte att dom andra hade gjort det för alla växer ju så olika snabbt). Men hon kommer att komma igen tids nog!

Rosettes halvsyster (båda e. HT) Ias Eleri var också där, Hennes matte Sara visade henne för kvalitetsboken och där gick allt som planerat, dom fick sina 40 poäng och det åtråvärda avelsdiplomet!! Ett stort grattis från oss!


Ias Rosette


Halvsyskonen Rosette och Eleri som inte är helt olik varann..


Och här har vi ett platsbyte..


Ias Eleri


Fick ingen fin bild på Isadora från utställningen så det fick bli en från tidigare!

 


1 December..

Usch vad tiden går... Jag skulle ha uppdaterat för länge sedan, men det har inte blivit av. Det är nog en kombination av saknad av tid och lust, men nu tänkte jag försöka göra några täta ryck dom närmsta dagarna! Till min stora glädje är det ju faktiskt några stycken som har uppmärksammat att jag inte har uppdaterat och det är ju ett tecken på att det är någon som är in här och läser ibland=)

När jag kollar tillbaka lite på mina inlägg så har det till stor del kretsat runt vår blivande paddock och nu kan jag meddela att den är klar! När jag och Lowa åkte med mina föräldrar upp till Bollnäs, så gjorde Per och hans pappa ett jätte jobb med staketet! Så när vi kom hem en och en halv vecka senare så var den klar=)

Jag har varit där så mycket det har gått, men vissa dagar har jag fått inse att det inte går bla pga stormen som drog över oss, vi blev strömlösa i lite över ett dygn, men så glad jag blev när den kom tillbaka! Det är ju först när den är borta som man inser hur mycket man behöver den..


Det är nog bara hästmänniskor som blir lyckliga av en stor plan med sand på och lite staket runt=)


Syskonen Isadora och Rosette (båda u. Fjordglimt Isabella) fick busa runt i paddocken idag

 


RSS 2.0