Fortsättning:)

Sulle ju ha fortsatt lite längre på förra inlägget egentligen, men nu blev det bara "Z" på det då det bara råkade åka iväg..
 
Samma dag som den lilla killen föddes (20/5) så fyllde både min och Pers mamma år och inte nog med det så fick Dusk sin licens godkänd med! Jag vet, helt mot mina principer att använda en hingst som inte är med i kvalitètsboken i avel... men jag vill ju så gärna se vad han ger utan att behöva vänta två år och vi har inte gett upp, om allt går som det ska så visar vi han igen nästa år och hoppas att han har mognat på sig då och kommer med i kvalitétsboken=))
 
Säljer man ett avelssto, så måste man ju köpa en ny, eller hur?!? Det gjorde vi i alla fall, så välkommen till stuteriet Derwen Tune of Joy!! Hon är efter Derwen Quartz (som var supreme champion i både ridning och körning) som även Dusk har bakom sig, så förhoppningsvis kommer det bli lite linjeavel på Quartz i framtiden! Nu är hon betäckt med Derwen Sea Adventure, samma hingst som vi förhoppningsvis snart får ett föl efter genom Tegi! Tegi som förövrigt är moster åt Tune of Joy=)
 
 
Tune har gett många fina avkommor på Derwen Stuteriet och vi är väldigt glada att vi har fått köpa henne! Hon är född 2000 och detta var den första sommaren jag jobbade på Derwen och jag minns väl lilla Tune, dels pga hennes lite annorlunda bläs och dels för att jag gillade hennes mamma Tango, som både var väldigt vacker och trevlig=)
 
Våra föl växer, Wilja har hunnit bli en månad och Ilona (som Isadoras föl ska heta) är snart två veckor!
Ågårdens Wilja
Ågårdens Ilona (visst har hon härlig bläs?!?;))
 
Och så måste jag ta med en bild på härliga Isadora, är så glad att detta vackra sto är i vår ägo igen och att det visade sig att hon är som gjord till att vara avelssto är ju helt fantastiskt! Allt har verkligen en mening=))
 
Ågårdens Isadora (Wilmer älskar att mata hästarna med morötter;))
 

Mycket som händer!!

Nu har även vårat tredje föl anlänt!! Det är Zamora som är den lyckliga mamman och detta är det tredje helsyskonet, alltså vår fina gamla Caracas som är pappa! Zamora har tidigare gett oss två ljuvliga stoföl, så denna gång var det inte mer än rätt att det var en hingst:)) En stor och korrekt kille med vackert huvud, en liten mini Caracas skulle jag nästan vilja säga!
 
 
 
 
 
 
 
 

Föl nummer 2!

 
 
Isadoras föl dök upp lite som "gumman i lådan" ja, just det ett stoföl till!! Och ett till väldigt vackert dessutom! Jag missade fölningen helt (för ovanlighetensskull), men vad gör det när Isadora sköter sig exemplariskt och fixar allt själv:) Fölet är redan sålt till Tanja, våran härliga medhjälpare och det känns underbart att få följa detta föl på nära håll och våran Wilja får en kompis i samma ålder att växa upp med!
 
 

Stolpe ut... igen=(

Då var 3-års testet med Dusk avklarat och visst skötte han sig bra tycker jag, men jag kanske inte är helt nöjd med poängen... 7:a på traven kändes ganska surt, då han travade mycket bättre än på hingstvisningen där han fick en 8... Men, men 48 poäng (9-9-8-7-7-8) gjorde att han missade gångartsdiplom med liten marginal.. Poängen hade ju räckt om han bara inte fått två 7:or i gångarterna. Det blir väl nya tag nångång hoppas jag!
 
Fick bli en hagbild som Tanja har tagit då jag inte hade några rån testet på datan.
 
Nu tänkte jag bjuda på lite bilder som Tanja tog i påsk, det är en hel del bilder, men idag blir det unghästarna, Zafir, Lilly och Zavanna=)
 
 

RSS 2.0