Sommar!

Vilket väder vi haft dom senaste dagarna, nu är verkligen sommaren här!
Förra veckan hade vi finbesök på stuteriet, då kom nämligen Christina som äger Lucky (Ågårdens Wiper) och hälsade på! Mycket trevlig dag, med mycket hästprat plus att veterinären ringde och frågade om det var okej att komma och vaccinera för dom hade lite tid över och visst hann vi det! Lucky och Christina har kommit långt tillsammans, gå gärna in och läs mer på hennes blogg: http://sunthastfornuft.bloggo.nu/
 
Idag sprang Per lite med Zafir och tränade uppställning. Det är ju bara en vecka kvar till Håska stallklubb har sin årliga utställning, den brukar vara så mysig och i år tar vi med Zafir och Isadora!
 

Ågårdens Zavanna!

Japp, då var det bestämt, Zamoras föl får heta Zavanna:) tack för alla förslag! Det är så skönt att få hjälp för jag är rätt dålig själv att komma på något..
 
Ågårdens Zavanna 5 dagar gammal!
 

 
Måste ju ha en bild på "Bläsen" med, en härlig liten kille;)

En dag full med hästar!

Ågårdens Whiskey
 
Idag började vi att vänja av lilla Whiskey, han ska få gå med Lady på dagarna och mamma och pappa på nätterna ett tag framgenom! sen ska han få flytta upp till betet i Vihult, där Ice och Dusk går. Vi stängde och släppte dom där idag, så skönt att gräset kommit så snabbt ni i slutet, så det äntligen finns något att äta för dom!
 
Derwen Dusk ville inte ta upp huvudet från gräset...
Zafir fick ett litet träningspass i padocken vilket hon verkligen gillade;)
 

Underbar dag!

Vilket perfekt väder det har varit för lilla fölis idag, har kunnat varit ute från tidiga morgonen till nu för någon timme sedan! Både hon och Zamora har legat ner och vilat sig i både solen och skuggan idag. Det är en ganska rejäl dam Zamora ha fått denna gång, mycket ben! Nu är ju den kalla tråkiga vintern med fryset vatten och isiga hagar som bort blåst och jag skulle vilja ha 10 föl till;))
 
 
Det ser så mysigt ut det här kortet tycker jag
 
Flugorna kom ju som ett brev på posten idag med, men det får man helt enkelt ta! Jag älskar den här bläsen (eller om man vill kalla den skjuten stjärn) Äntligen en som ärver den av sin far! Näst intill perfekt skulle jag säga!
 
Stolt helsyster
 
och halv syster=)
 
 
 
 

Äntligen;))

Då har det lilla underverket anlänt så här på kvällen den 15 maj, för att vara exakt 22.50! Och kan man tänka sig, det blev ett litet sto, till min stora glädje och förvåning!! Jag brukar faktiskt inte gå ut och störa om jag ser att allt är bra från kameran, men fölet låg utanför bild, så det var ut som gällde!
 
Trött mamma, med nyfödd bebis:) Jag känner ju lite mer med stona, efter att jag själv varit där...

Rosette och Lina

Idag var vi och kollade när Rosette gjorde debut på hoppbanan! Hon och Lina hoppade 40 och 50cm på Pay & Jump i Tranemo. Dom var hur duktiga som helst båda två, Rosette är inte hoppad alls mycket, men vilken liten läraktig ponny, det blir spännande att se vad det blir av henne i framtiden!
 
 
 
 
 
 
Två uppdateringar på bloggen på två dagar är ju inte illa av mig=)) Och jag lovar att det blir en imorogn om bara Zamora klämmer ut sin lilla bebis! Jag har trott att den ska komma flera dagar nu...

3-årstest

Igår var det 3-årstest med Isadora som gällde och jag får väl säga att jag inte är riktigt nöjd, men samtidigt så blev det i alla fall avelsdiplom och det var det allra viktigaste, tyvärr har jag inte kritiken här, men den var mycket fin och lovande! Tyvärr så lyckades vi inte riktigt med hennes galopp, där hon bara fick en 5, väldigt snålt skulle jag säga, men visst hon var en aning travsäker idag men den galopp hon visade tyckte jag var hyfsad! Hoppningen fick hon 7-6, men vi fick driva ganska bra för hon var inte riktigt så pigg och framåt som hon brukar vara..
 
Ett stort grattis till Ingela som har en väldigt vacker häst och för våran del, så är ju inte avelsdiplom fyskam på våran första uppfödning=))
 
jag hoppas att Ingela fick några bättre bilder än oss, så vi kan låna lite sen! Men här är i alla fall några!
 
 
 
 
Imorgon ska vi iväg och kolla när vår lilla Rosette ska vara med på pay &jump för första gången, det ska bli roligt att se! Ett stort lycka till Lina, du gör ett super jobb med våran ponny!!
 
sedan väntar vi med spänning på att Zamora ska föla, tiden är inne och hon är väldigt stor, blir så spännande att se vad det blir denna gång! Jag tror tyvärr att det blir en hingst, men blir så glad om det visar sig att jag har fel;)
 
Jag ska försöka att uppdatera lite oftare, men vi får väl se hur det går... Lovar inget=)
 
 

RSS 2.0