Mycket skoj komma skall=)

Mycket som händer, trots att det är vinter och lite halvtråkigt väder.. Hade det inte blåst så himla mycket hade det kunna vara ganska skönt ute, men det verkar inte som vi ska slippa den:(
 
Lilla Zavanna har blivit såld och vi har börjat lite smått med hennes avvänjning och hon sköter sig exemplariskt. Hon ska gå kvar här så länge, så det är ingen panik med avvänjning för den delen, men det känns som både hon Zamora tycker det är skönt att vara ifrån varann på dagarna! Eva som har köpt våran lilla pärla har redan familjens ridhäst inhyrd här, så nu hoppas vi på att Zavanna blir bra kompis med henne och önskar självklart all lycka till Eva med familj och hoppas de kommer trivas med sin nya häst!
 
Jag har även fått en medryttare, vilket är fantastiskt!! Trodde det skulle vara kört när vi bor som vi gör, men plötsligt så flyttar det hit en tjej, som inte vill något hellre än att pyssla med hästar!! Tanja som hon heter har redan kommit igång och ridit lite och det känns så himla skönt att ha sällskap i stallet och hjälp med unghästarna, en nytändning kan man säga=) Vi har grejat en del med Zafir också och hon är lika cool som alltid, vi har skrittat lite i skogen på henne och det märkas att hon gillar när hon får vara med! Så vet ni någon som letar ett 3-årigt sto med fin stam och bra psyke då har vi en här hemma=))
 
Vi otroligt mycket skoj att se fram emot och det börjar ju redan nästa helg med en tripp till Jönköping för att gå på exteriör konferens som SWF anordnar, hoppas många tar chansen att åka! Jag lämnar Per och barn hemma och åker med en nyfunnen vän från grannbyn som i dagarna förhoppningsvis blir lycklig cob-ägare, det är så skoj att fler får upp ögonen för rasen.
 
Sen i slutet av februari så blir det en tripp till Göteborg Horse Show, detta har jag och Per gjort lite till en tradition och vi passar även på att bo på hotell och lyxa lite extra, det behöver man ibland;)
 
Och till sist så har jag äntligen bokat flygbiljetter till Wales, äntligen ska Per få se detta fantastiska land, vet ju att han kommer uppskatta alla pubar och hästarna och naturen med tror jag, vem kan inte uppskatta det=))) Vi åker den 21 Juli och dom flesta welsh människor förstår ju varför vi valt detta datum;) Vi ska förstås vara några dagar på Royal Welsh Show, det var 12 år sedan sist för min del.. Börjar man bli gammal eller?!? Förmodligen... Och sen blir det ju såklart några dagar på Derwen Stuteriet med!
 
En sak som är lite tråkigare är ju att min systemkamera har gått sönder och därför blir det inte så mycket bilder här=((( Och min IPhone har gett upp med, så jag hoppas att dessa går att laga... känns tomt utan dom trots att det bara är prylar.
 
 
 
 

Ännu ett år som gått!

Ja, en liten sammanfattning av stuteri året 2013 skulle väl sitta på sin plats!
 
Det är ju svårt att hinna med allt man egentligen skulle vilja göra och åka på med hästarna, men något jag tycker är viktigt är att få ut våra 3-åringar på 3-årstest! Dels så är det roligt att få en bedömning på dom och sen är det en rolig grej att träna till. Så på våren fick Isadora ligga i träning för att visa sig från sin allra bästa sida i maj när testet gick av stapeln. Tyvärr så var hon inte riktigt på det hopphumör hon brukar, men fick ändå 7-7 på hoppningen, men en väldigt tråkig 5 på galoppen och allt som heter gångartsdiplom och hoppdiplom var ju bara att glömma, men däremot 40 poäng exteriört och AVELSDIPLOM!! Lite extra stolt blir man såna dagar:) Hon fick sedan en välförtjänt vila från träning och istället åka och träffa vackra Haly på Iglatjärns stuteri.

Isadora och Per på 3-års testet.
Vi väntade bara ett föl 2013 och vem kunde tro att det skulle bli ett vackert stoföl, med nästan exakt samma teckning som sin far Caracas, den lyckliga mamman är Zamora och fölet fick heta Zavanna och denna sötnos finns fortfarande till salu! Zamora har vi betäckt om men Caracas och ett tredje helsyskon är beräknat till i början av Juni, kan vi har sådan tur att vi får ett tredje stoföl från Zamora, om mindre än ett halvår vet vi svaret;)
Zavanna bara några dagar gammal.
 
Derwen stuteriet ligger mig varmt om hjärtat och jag har länge sagt att jag ska ha ett svart sto med Derwen stam, har frågat Ifor (Stuteriets ägare) om dom möjligen har någon som passar in på min beskrivning, men det hade dom inte, om jag inte kunde tänka mig en fux.. (Och jag vet man ska inte stirra sig blind på färgen, men vi har ju fuxkillar och jag tycker det är lite spännande om man inte vet i förväg vilken färg det är.. Kanske löjligt, men, men) Men så en dag så fick jag ett erbjudande att köpa Derwen Tegi, ett svart 12-årigt sto med kanon stam och det kunde jag ju förstås inte tacka nej till, jag valde att betäcka henne med D. Sea Adventure innan hon skulle komma hem och som det ser ut i dagsläget så växer magen som den ska=) Det ska bli riktigt häftigt med en livmodersimport med full Derwen stam!
 
 
Två killar blev sålda i slutet av sommaren med lilla Ice fick flytta till Therese i Skövde och Whiskey (Numera Alert) fick flytta till Jessicah i Göteborg och både hästar och ägare verkar nöjda och det gläder såklart ett uppfödares hjärta!
Ågårdens Whiskey som bebis
Dusk hann med tre utställningar under året och denna lilla kille sköter sig, det skulle bara vara kul att veta hur vi ska få fram hans vackra trav när han är i ringen.. Ibland går det och ibland inte.. Hoppas för allt i världen att det går den 30 Mars 2014, det är nämligen datumet för hingstvisningen!! Inte ens tre månader kvar i skrivandets stund, det kommer nog vara årets viktigaste dag för stuteriet och när fölen kommer förstås=)
 
Dusk på Riks. Foto: Anna Dahlin
Wilma har varit ridhäst hos min vän Malin och hennes töser i sommar, och det var väldigt uppskattat från alla håll känns det som och jag drog nytta av att jag faktiskt hade en häst igång och lånade henne för att vara med på klubbens helgläger! Å så roligt det var att rida lektion igen, det har verkligen gett mersmak och jag riktigt längtar tills tiden räcker till att komma igång med ridningen igen. Wilma är betäckt med Caracas för fjärde gången och är först ut att föla! Beräknat datum är i början av April och jag slår vad om att det kommer komma när vi är på hingstvisning...
 
En liten sammanfattning av året och så mycket att se framemot=) Jag kan gärna hoppa över Januari och februari så vi närmar oss allt roligt!!
 
En god fortsättning till er alla
 
 

RSS 2.0