En lyckad dag!

Då var vi hemkommen från årets sista utställning för våran del, det känns lite tungt att vi inte kan åka på SWFs utställning i Lerum i november och vi har valt att inte åka på avelskonferensen heller, då det inte är så långt kvar till bebis kommer och jag har lite problem att sitta länge med...
 
På dagens utställning fick Isadora och Zafir följa med! Den var på Länghems Ridklubb, så nära och bra och öppen för alla raser, med 31 anmälda hästar var det en alldels lagom utställning för Zafir, eftersom det var första gången hon var med ute! Jag är jätte nöjd med hur hon skötte sig och hon har verkligen en underbar trav=)
 
Zafir och Isadora gick själva i sin klass, då dom hade delat upp först i ras och sen i äldre än 3 år och yngre än 3 år. Och vilket jag inte trodde så gick Zafir före halvsyster Isadora. Så Zafir gick vidare till BIS-ringen, där hon slutade som reserv Best In Show med 41 poäng! Det var bara 3 som fick 40 poäng eller mer, så Isadora med sina 39 poäng var inte långt efter. Nu har jag inte Isadoras kritik här, men så här löd Zafirs kritik:
 
Typ: Feminin, utmärkt rastyp - 9
Huvud, hals och bål: Utrycksfullt huvud, lång hals välansatt, välliggande bog - 8
Extremiteter: Något matt rygg, starkt kors, relativt korrekt - 8
Rörelser i skritt: Taktmässig skritt något kort - 7
Rörelse i trav: Lätt trav med bra hasarbete - 9
 
Domare för dagen var Ronny Johnsson.  
 
Det var kul att Zafir fick komma ut en gång i år!
Min Vackra Zafir som man verkligen kan se både pappa Caracas och mamma Zamora i=)
I väntans tider, medan Per springer med isadora.
 
 
 
Isadora ville inte riktigt bli bra på bild idag.. men så är det ibland och det kommer ju fler tillfällen!
 
 
 
 
 
 
 

En riktig hästdag!

Zamora skötte sig utmärkt idag när hon och Malin debuterade på dressyrbanan, det blev 61,8%! Ett stort grattis till dom och till mig som har en sån vacker häst;))
 
 
 
 
 
Malins dotter Elsa hade med sin ponny också som gjorde fina resultat i både dressyren och hoppningen!
Zamora är ju kanske ingen hopponny, men när hon ändå var på plats så red Elsa en runda på 40 och..
 
Lina en med=) Dom gjorde ett bra jobb för hon är inte helt enkel då hon gärna tvekar innan och sen tar ett jätte skutt trots väldigt låga hinder... Men det är inte konstigt, då hon inte hoppat alls mycket!
 
När vi kom hem så tog vi hem Wonder för att ta lite nya bilder, vill ju att hon hittar ett bra hem snart, men när jag väl såg henne i paddocken så kände jag att hon kan ju faktiskt stanna på gården... Hon showade så fint för oss, men samtidigt vet jag ju att vi inte kan behålla alla och tiden till hästarna blir ju inte mer med två barn! Så det allra bästa är ju att hon får komma till någon som kan ge henne den tid och kärlek hon förtjänar! Hon kommer att bli så fin när hon blir stor (eller jag kanske ska säga större=))
 
Vi fick användning av det bettlösa tränset/visningsgrimman som Dusk vann på Riksutställningen!
 
 
 
 
 
 
 

Lite smått och gott!

Snart är Wilmas föl tre veckor och jag tycker det är dags för lite nya bilder på honom! Vi har ju tyvärr haft mycket regn, så det blir en hel del i stallet, men det får dom ta igen senare!
 
 
 
 
År han inte vacker, vår lilla kille?
 
Förra onsdagen fick Ice sluta sina dagar som hingst och börja sitt nya som valack! Nu ska han bara återhämta sig helt och sen hoppas jag att hitta en ny ägare till honom. Han är ju lite känsligare, men vilken fin bästa vän han kommer att bli till någon som är beredd att lägga lite tid!
 
Idag skrittade Ingela för första gången på Isadora, (tyvärr blev det inga bilder på detta då jag höll i grimskaftet), men hon skötte sig utmärkt och det blev några varv på gårdplanen med en väldigt glad Ingela på ryggen=) och sen fick hon springa lite i paddocken, hon utvecklas verkligen fint och nästa år ska bli Isadoras år, med 3-års test och förhoppningsvis lite fler utställningar! I år har det blivit två stycken för henne och 41 poäng båda gångerna, så det är ju riktigt bra och nu har vi en kvar att åka på, det blir mycket spännande!
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska vi iväg och kolla på Malin och Zamora som skall starta sin första dressyrtävling tillsammans och Zamoras första någonsin, det blir en liten LC och det ska bli så spännande att se=) Zamora gör sig verkligen under sadel och det är mycket power i den hästen! Bilder på detta hoppas jag att kunna lägga ut imorgon=)

RSS 2.0