Tiden går snabbt...

Idag är det 10 veckor sedan Lowa föddes och jag bara undrar var tiden har tagit vägen?!? Än så länge är hon helt exemplarisk, oftast glad och vaken på dagarna (det är någon timme innan läggdags som hon kan vara lite gnällig). Sen så vaknar hon max en gång på natten och dom senaste två veckorna har hon oftast sovit hela natten.. detta måste vara lyx! Sen har jag otrolig hjälp av Pers mamma och syskon som ställer upp som barnvakter så gott som varje dag, så att jag kan gå ut till hästarna även när Per jobbar! Det är så skönt att få lite tid för sig själv ute hos hästarna=)


Kan man vara sötare?


Det ska börjas i tid, två månader och har redan ridbyxor..


Jag har lagt ut lite mer bilder på Lowa på hemsidan, så släkt och vänner som bor en bit bort kan se hur hon växer, det är väl egentligen meningen att man ska skriva om hästarna på en stuteriblogg, men Lowa är ju stuteriets framtid (mammas önskedröm), så hon får vara med ett hörn hon också!

Nu har jag fått en tid för kastrering av Wiper, 6 april så är det dags att bli en glad valack och i början av maj är det dags för både Wiper och Rosette att bli glada skåningar=) Jag fotade lilla Rosette i lördags och visst är hon vacker??


Varför blev det Welsh Cob?!?

För mig blev det kärlek vid första ögonkastet=) Och det började för snart 11 år sedan, jag gick då på naturbruksgymnasiet i Rättvik och ville göra min praktik utomlands. Skolan hade två ställen som man kunde välja på. Det ena var i england hos en som hade hopphästar och det andra var på Derwen stuteriet i Wales. Vid den tidpunkten visste jag knappt vad som var skillnaden mellan dom olika sektionerna av welsh och jag trodde som många andra att det var små ponnier som jag själv inte skulle kunna rida..

Men jag hade turen att ha Odd och Brita Jansson som lärare på Gymnasiet (Ninna Malms på Brudvik stuteri föräldrar) och Odd förklarade mer om rasen + att vi fick åka dit och kolla på deras vackra hästar! Och det gjorde att jag och en klasskompis tog chansen att ha våran praktik på Derwen Stuteriet! Jag kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var när vi började närma oss Derwen och skulle träffa Ifor och Myfanwy för första gången. Men det hade jag verkligen inte behövt för mer gästvänliga finns det nog inte många som är! Det var kväll när vi kom och stallet var stängt för natten, så vi fick helt enkelt vänta till morgonen för att se hästarna och det var ingen besvikelse direkt=)

Efter att vi hade blivit visade morgonrutinerna, så fick vi frågan om vi ville rida!? Helt otroligt kom jag ihåg att jag tyckte det var och jag fick inte vilken häst som helst heller, utan den vackra hingsten Tireinon Step On! Det var en otrolig känsla att sitta på denna svarta och mycket välskolade hingst och det blev han som jag red allra mest! Jag skulle ha min praktik där i fem veckor, men när den började ta slut ville jag inte åka hem, så efter att ha övertalat skolan att jag kunde läsa in den tid jag skulle missa om jag stannade (halva maj och halva Juni), så fick jag stanna hela sommaren och det var nog det roligaste sommarlov jag har varit med om. Jag fick rida på dessa vackra hästar så mycket jag bara orkade=)Step On ute med stona 2007


När jag slutade skolan ett år senare, så åkte jag tillbaka för att jobba där igen! Men tiden går snabbt och nu är det 9 år sedan som jag var där och jobbade, men det är ett minne jag bär med mig för livet och nu när vi själva har en lite uppfödning av just welsh cob, så är det en stor dröm som har gått i uppfyllelse. Och vi försöker att avla vidare på det vackra Derwenblodet som jag för snart 11 år sedan föll för!

Jag får då och då uppdateringar från Myfanwy och det är alltid lika roligt att läsa om vad som händer där nu och visst längtar man tillbaka lite till det vackra landet Wales.

Jag önskar att jag hade en scanner, för på den tiden hade jag ingen digitalkamera, men jag får bjuda på några bilder från att jag var där och hälsade på 2007.


Jag på Derwen Gosshawk of Staffs (e. D. Requiem) som såldes till Gunn Johansson i Lerum på auktionen 2008.


Derwen George Borrow (e. D. Sea Adventure) Ny avelshingst på Derwen!


Min Zamora med sin mamma D. Queen ZetaVackra Derwen Tegwena (e. D.Revelation)


Då var det klart...

....Att även Rosette är såld! Det är med blandade känslor måste jag säga för jag har fäst mig mycket vid denna vackra ponny! Men man kan inte bara tänka på sig själv utan på hästarna med, för jag kommer ju tex. aldrig kunna rida henne för jag är alldeles för stor för en c-ponny. Och jag vet att hon kommer att få det kanon hos sina nya ägare för hon kommer att flytta till samma hem som Wiper, så det känns riktigt bra!

 
Ågårdens Wiper


Ias Rosette

Och nu när vi väntar på fyra stycken föl är det bra att kunna ägna dom mer tid i sommar! Det närmar sig med stormseg nu, Zamora som ska föla i mitten av april har börjat fått mjölk nu och magen växer mer och mer=) Jag hoppas på ett vackert stoföl, men huvudsaken är ju att det är ett friskt föl som kommer ut, man har ju hört riktiga skräckhistorier... så visst är man lite nervös när fölningarna ska dra igång med?!?Derwen Queen Zamora


Wiper har hittat nytt hem!

Då var vår lilla Wiper såld och allt känns så rätt! Han kommer att få flytta lite söder ut, närmare bestämt till Landskrona. Han kommer att få ett sånt härligt hem med mycket kärlek och omtanke, precis vad man önskar att alla hästar kunde få! Innan han åker ska han iväg till farbror veterinär och bli en glad valack, men det vet han inte riktigt än..=)

Äntligen börjar man känna att våren är påväg! I helgen har solen lyst både lördag och söndag och även om det blåser lite, så är det så mycket roligare att vara ute! I onsdags hade vi trevligt besök av Rosettes helsysters (Ias Rhosyn Saron) och halvsysters (Ias Eleri) nya ägare Sara! Roligt att dom är såld så nära oss, bara en halvtimme med bil!

RSS 2.0