Vackra Wilma!

Idag gjorde vi (jag och Ingela) ett försök att få en fin film av lilla Wonder som jag har satt ut på hästnet och faktiskt fått lite intressanta svar=) Det kanske börjar att vända på hästmarknaden?!? Tyvärr så var inte Wonder så intresserad av att visa sin fina trav utan tyckte det var roligare att galoppera! Och eftersom vi bara var två, så hade vi inget annat val än att ha henne lös.. Men vi passade i alla fall på att ta lite fina bilder på Wilma, hon är verkligen ett stiligt sto tycker jag!

I förrgår gjorde jag lite uppdateringar på hemsidan, det är ju faktiskt kul när man väl börjar, men varför blir det så sällan? Egentligen skulle jag vilja ändra hela designen, men jag får se när jag tar tag i det.. Jag är ju ganska dålig på det här med hemsidor och datorer, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra..


Det har varit fullt upp!

I helgen har vi varit på ungponny championat finalen i Falkenberg och hjälpt till. Vädret var verkligen på våran sida och vi fick se många fina ponnier, tyvärr inte så många cobbar.. Men visst hoppas man på att det ska bli fler med åren=) Finalen av årets ponny går också av stapeln där och här hade welsharna en väldigt fin representant, nämligen cobhingsten Mr Majkman e. Burhults Black Commence (alltså en halvbror till Caracas) och han slutade på en hedrande 2:a plats! Lowa var hos hennes farmor och farfar hela helgen så vi sov över i Falkenberg, visst saknar man henne när man är borta så "länge", men samtidigt har vi enorm tur som har lätt att får både barnvakt och hästvakt så man får komma ut ibland!I fredags var det dags för fölen att bli avritade och chippade! Dom skötte sig jätte bra och det är så skönt att allt är klart och inskickat till deras pass nu. Per hann med att slå vårat gräs också, bäst att passa på när vädret såg bra ut, så igår när vi kom hem var det rullat och klart, nu tror (hoppas) jag att det ska räcka hela vintern!


En nyfiken Ice hälsar på en lite tjurig Zafir..

Det är så skönt att ha fölen hemma nu, man kan gå ut flera gånger om dagen och Lowa gillar att sitta i vagnen utanför hagen och kolla på dom också=) Wonder har verkligen utvecklas åt rätt håll, det har hänt jätte mycket med henne på dom senaste veckorna! Jag får väl erkänna att hon inte var det snyggaste fölet när hon föddes.. Hon såg lite ut som en älg, smal och långbent.. Men nu ser jag att det verkligen finns hopp för henne=) Hon kanske inte kommer att bli den mest rastypiska welsh cobben, men för en som vill ha en vacker, viktbärande häst som har en fantastisk trav så kommer hon bli perfekt! Hon var lite utåttåad när hon föddes, men det syns inte längre!


En svart och snygg Wonder!


Wonder gillar att bli borstad i stallet


Och tillslut en bild på den blivande paddocken=)
Regn, regn och paddock=)

Vilket väder vi har haft den senaste tiden, det har verkligen öst ner och vi som hade tänkt att få in lite mer hösilage, men det är nog att hoppas på för mycket=( Allt som allt kommer vi ha 12 stycken hästar här i vinter om vi inte får någon såld (nio egna och tre "inhyrda"), så våra hittills 50 balar är nog tyvärr inte tillräckligt... Men jag tror inte att vi är dom enda med dessa problem iår?!?!

Var uppe hos Wilma, Wonder, Isabella och Ice en längre stund idag och satt och funderade över lite allt möjligt.. Vi har ju haft lite tråkigheter med hästarna i sommar (även om det mesta är löst nu) vilket bla. har lett till att Caracas inte kunnat gått på bete med stona som vanligt.. Så Wilma är bara betäckt på fölbrunsten och Isabella på 30 dygnsbrunsten och jag är osäker om det blir något föl för oss nästa år. Samtidigt så tycker jag inte det gör något eftersom vi har tillräckligt att göra ändå och Isabella har haft 6 föl på rad, så hon kan behöva vila ett år!

Zamora som vi är säker på att inte har något föl i magen, ska jag försöka hinna med att rida lite i höst och vinter, så nu är det bara hoppas att tiden är på min sida=) Det finns ju alltid mycket att göra när man har gård, hästar och bebis!

Som rubriken lyder, så har vi även dragit igång med projektet paddock! Jag har tjatat ganska länge att vi behöver en riktig ridbana och äntligen är det pågång, men jag inser ju att det kommer att ta lite tid för Per är så duktig så att han gräver själv med traktor. Men till våren kanske den är färdig, man ska ju alltid ha något att längta efter=)

Idag ska jag visa en bild på Pers morfars häst som ska bo här i vinterLinus - En 1-årig valack som är korsning mellan fjording/halvblod och är väldigt söt trots att han inte är en cob;)

Lite höst-nyheter!

Då har vi så smått börjat att flytta hem hästarna till gården igen! Det var meningen att alla ston med föl skulle få åka hem i söndags, men vi bestämde att Isabella, Ice, Wilma och Wonder skulle få beta av det sista så tar vi hem dom nästa helg istället. Zamora och Zafir fick komma hem, då jag tycker att Zafir har tappat lite i hull, men det hoppar jag sig ska lösa sig nu!


Zafir hemma igen

I söndags åkte Lilla Gwylfah hem, det känns lite tomt utan henne för hon är ett sånt trevligt sto som man bara tycker om=) Hon är i alla fall ombetäckt och konstaterat dräktig med Caracas och det ska bli så spännande att se vad det blir, Årets var ju så vacker, bortsett från benen såklart...

Tack Madde och Fia att vi fick chansen att låna detta fina sto!


Fina tjejen!

En annan ska som har hänt i veckan är att Pers ardenner Aqua har blivit såld, jag och Aqua hade aldrig rätt kemi så jag tycker det är ganska skönt om man får säga så.. Men Per som gillade henne mer, tyckte nog att det var lite trist i fredags när hon åkte, han har ju haft henne sen hon var föl och hon är född hos Pers pappa, så han har varit med från början. Nu hoppas vi att hon ska trivas hos sin nya ägare!


Aqua för två år sedan, hon tyckte det var skoj att hoppa lite!

RSS 2.0