Höst

Då var det höst på riktigt kan man säga och det är ju både för och nackdelar tycker jag. Fina höstdagar (alltså de utan regn och blåst och med lite sol) är det bästa jag vet, man slipper värmen och alla insekter som sommaren har att bjuda på och hästarna börjar att komma hem efter att varit utspridda på sommarbete och så är det lite mysigt att ha hästar i stallet på natten igen! Jag vill inte ha för många inne, eftersom barnen är med ibland vid ut- och insläpp när Per jobbar, så två-tre är rätt lagomt och vi ha faktiskt en box mindre i år, då vi har byggt en till sadelkammare i ena boxen, äntligen ska det bli ordning på alla grejer!! Stallet har också fått en makeover, vilket var på tiden!
 
 
Just nu har vi Wilma och Wilja inne för avvänjning, så att min kära Wilma ska vara redo för flytt ner till Sandra i Skåne i oktober, hon har fått väntat länge på sin häst nu, men den som väntar på något gott..=) Sen blir det Isadoras tur att vänjas av från Ilona. Isadora och Wilma kommer att bo grannar och Isadora får återförenas med sin halvbror, Christina (sunthastfornuft.bloggo.nu) har blivit en mycket kär vän och är den allra första som har två Ågårdare (om vi inte räknar oss då;)) Senast igår var hon här och vi hade en fantstisk dag som vanligt, med massa hästprat och lite hästiga övningar med!
 
I år har vi varit dåliga på att åka på utställningar, känns tråkigt, men tror musten gick ur oss efter hingstvisningen och 3-års testet som var stolpe ut båda gångerna.. Men vi hoppas att komma ut lite mer nästa år, för det är ju så kul! 
 
Vi har i alla fall varit på Håska utställningen, dom fina bilderna är tagna av Karolina Petersson:
Våran uppfödning Ågårdens Zafir e. Vallas Caracas u. Derwen Queen Zamora. Hoppas att Mikaela och hennes familj kommer får mycket skoj, med denna lilla pärla. Den 5 oktober är det dags att visa henne för kvalitétsboken, det ska bli spännande!
Derwen Tune of Joy e. Derwen Quartz u. Derwen Tango. Vår fina Joy går från klarhet till klarhet och hon riktigt njuter när hon får komma ut på en tur i skogen, vilket jag inte trodde när vi köpte detta avelssto i början av året.
 
 
Vårat 2-års sto Arno Lili Mai  "Lilly"e. Tireinon High Noon u. Arno Bonedigges
 
Vår svarta skönhet, kommer bli en riktig pärla när hon vuxit klart!
 
Och på Kindaholmsdagarna så hade vi i Håska stallklubb en liten uppvisning, där det visades bla. dresssyr, hoppning, körning, Western och vi stod för sto med föl. En lyckad tillställnig, men nästa år hoppas vi att fler hittar ut till ridbanan, för det hade kunnat vara lite mer publik..
 
Ågårdens Wilja e. Vallas Caracas 
 
Norrvanges Wilma
 
I måndags hade vi våran härliga hovslagare/ID-kontrollant Kalle här för att chippa fölen, så nu är allt klart för att skicka in för tillverkning av pass! Alltid lika skönt när sånt är färdigt!
 
Och sen har vi glada nyheter när det gäller Tegi och Zamora, båda är ultraljudade och konstaterat dräktiga med våran unga hingst Derwen Dusk, kommer bli så spännande vad han ger!!
 
Avslutar med en bild från i måndags på Ågårdens Tegwen e. Derwen Sea Adventure u. Derwen Tegi
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej! Kunde vara roligt med lite resultat från utställningen.

2014-09-24 @ 23:07:11
Postat av: Maria Borvall

Det är ju helt sant, ska skriva i det!

2014-09-24 @ 23:39:51
Postat av: Madde

Oj vilken uppdatering :-)))
Fin fina bilder och mkt trevlig läsning.
Många finingar, men Tegwen vilken diamant! :-)

2014-09-26 @ 22:57:40
URL: http://iglatjarn.com
Postat av: Ester

Snälla lägg ut ngt på Ilona!

2014-09-27 @ 13:35:30
Postat av: Ester

Och gärna på Bläsen också

2014-09-27 @ 13:43:09
Postat av: Maria Borvall

Haha, Plötsligt händer det Madde och nu ska jag försöka bli bättre på att uppdatera, men vågar inte lova för mycket..;)

Ester jag ska uppdatera med bilder på dessa godingar!

2014-09-27 @ 22:09:54
URL: http://agardensstuteri.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0