Ändrat färg...

Igår fyllde Wiper 1år, vad tiden springer iväg.. I veckan som var så blev han löshoppad för första gången och enligt matte Christina var det inga problem och på bilderna ser det verkligen ut som han gillar det=)

Det enda som är lite "tråkigt" med Wiper och som jag får skämmas lite över är att jag sålde en vad jag trodde svart häst, men nu när han har tappat sin päls som 1-åring, så ser han väldigt mörkbrun ut=(

Jag vet ju att det inte är jätte många som läser min blogg, men finns det någon som är bra på färger som kan svara på en liten fråga jag har.. Föds inte mörkbruna hästar mörkbrun eller kan även dom födas grå? Vid första fällningen såg han svart ut... För han kan väl inte bara vara solblekt?!?











Kommentarer
Postat av: sara s

Kan inget om färger, men så snygg han är!!!

2011-06-20 @ 21:29:59
URL: http://enuffes.blogg.se/
Postat av: Madde

Jag är absolut ingen färg expert, men bruna hästar föds väl bruna och svarta grå.

Jag tycker enligt bilderna att han är väldigt lik vår Gazette.

Föddes grå, med lite ljusgult/brunt runt ögon och i öron. DNA visar ju att hon är gul-svart.

Och annorlunda ögon färg. Inte det vanliga svarta.

För att säkerställa färg. Gör DNA test, mkt enkelt och inte så himla dyrt heller. Fast å andra sidan är han inte hingst längre spelar det ju inte så himla stor roll.

Ha de bäst, snygg som bara den är han iallafall

kram

2011-06-22 @ 21:54:52
URL: http://iglatjarn.com
Postat av: Maria Borvall

Tack för svar! Det är ungefär så jag har tänkt också! Men skulle han kunna vara gulsvart när han inte har något gult bakom sig? Han hade väldigt grå(ganska ljustgrå) ögon när han föddes!

Nu när jag har suttit och läst boken "Hästens färger", så låter det som han kanske kan vara svart ändå.. Men som sagt han är snygg vilken färg han än har!

2011-06-24 @ 09:30:16
URL: http://www.agardensstuteri.se
Postat av: Sofia

2011-06-26 @ 01:03:29
Postat av: Sofia igen

Jag är heller ingen färgexpert men gul av något slag är han absolut inte, det kan man vara säker på för det gula anlaget är dominant. Det krävs att antingen mamma eller pappa är gul. Dvs har man anlaget syns det, annars syns det inte. Gula lag kan aldrig hoppa över en generation.

Men för att krångla till det hela finns det ju benämningen brunsvart

2011-06-26 @ 01:07:39
URL: http://Iglatjarn.com
Postat av: Sofia igeeeeen!

Skriv aldrig inlägg med en iphone för den stavar som den själv vill och postar inlägg när den tycker att man skrivit klart :) iallafall så kanske han är en ljusare modell av svart. Vi får nog förkovra oss i detta ämnet tror jag. :)

2011-06-26 @ 01:12:00
Postat av: Johanna

Åh min häst är ju hedrad, får vara med på din blogg!

2011-06-29 @ 22:55:36
URL: http://bobsak.blogg.se/
Postat av: Marie Larson

Jag skulle tro att han är svart, men solblekt. Mamma är svart och pappa fux, då kan han möjligen vara brun, absolut inte svartbrun eller gulsvart. Det är bara att vänta och se. Han är iallafall fin, oavsett om han är svart eller mörkbrun! Lycka till med honom.

2011-07-01 @ 12:16:19
URL: http://welshponny.se
Postat av: Marie

Jag har kollat min svarta ettåring här hemma. Han är också "mörkbrun", precis likadan som din. Han är född grå och det är det bara svarta hästar som är. Han är helt tydligt svart solblekt. Han blir svart igen till hösten.

2011-07-04 @ 11:12:02
URL: http://www.welshponny.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0