Fortsättning:)

Sulle ju ha fortsatt lite längre på förra inlägget egentligen, men nu blev det bara "Z" på det då det bara råkade åka iväg..
 
Samma dag som den lilla killen föddes (20/5) så fyllde både min och Pers mamma år och inte nog med det så fick Dusk sin licens godkänd med! Jag vet, helt mot mina principer att använda en hingst som inte är med i kvalitètsboken i avel... men jag vill ju så gärna se vad han ger utan att behöva vänta två år och vi har inte gett upp, om allt går som det ska så visar vi han igen nästa år och hoppas att han har mognat på sig då och kommer med i kvalitétsboken=))
 
Säljer man ett avelssto, så måste man ju köpa en ny, eller hur?!? Det gjorde vi i alla fall, så välkommen till stuteriet Derwen Tune of Joy!! Hon är efter Derwen Quartz (som var supreme champion i både ridning och körning) som även Dusk har bakom sig, så förhoppningsvis kommer det bli lite linjeavel på Quartz i framtiden! Nu är hon betäckt med Derwen Sea Adventure, samma hingst som vi förhoppningsvis snart får ett föl efter genom Tegi! Tegi som förövrigt är moster åt Tune of Joy=)
 
 
Tune har gett många fina avkommor på Derwen Stuteriet och vi är väldigt glada att vi har fått köpa henne! Hon är född 2000 och detta var den första sommaren jag jobbade på Derwen och jag minns väl lilla Tune, dels pga hennes lite annorlunda bläs och dels för att jag gillade hennes mamma Tango, som både var väldigt vacker och trevlig=)
 
Våra föl växer, Wilja har hunnit bli en månad och Ilona (som Isadoras föl ska heta) är snart två veckor!
Ågårdens Wilja
Ågårdens Ilona (visst har hon härlig bläs?!?;))
 
Och så måste jag ta med en bild på härliga Isadora, är så glad att detta vackra sto är i vår ägo igen och att det visade sig att hon är som gjord till att vara avelssto är ju helt fantastiskt! Allt har verkligen en mening=))
 
Ågårdens Isadora (Wilmer älskar att mata hästarna med morötter;))
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Vilket vackert avelsto! Hoppas ni trivs med henne, håller tummarna på att hon får ett vackert stoföl! :) När ska Joy föla?Ska du sälja Wilja och Isadoras föl? Ska du även sälja Zamoras föl?

2014-05-26 @ 17:10:58
Postat av: Maria Borvall

Hej Mikaela:)
Tune of Joy fölar inte förrän nästa år (början av april). Wilja ska sparas och Isadoras föl är sålt till Tanja som rider här och Zamoras föl skall säljas:)

2014-05-26 @ 22:33:37
URL: http://agardensstuteri.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0