Då har det gått en hel vecka!

 
Ja, vad tiden går snabbt, för en vecka sedan föddes våran lilla Wilmer! Lowa är en sån duktig och stolt storasyster=)
En dag gammal
 
Två dagar och precis hemkommen.
 
Det skall börjas i tid, med ridhus och sånt..
 
I torsdags var vi och hämtade hem Isadora som har varit på lite löshoppningsträning på Hagård Hästgård! Hon hade gjort väldiga framsteg och hoppade kanon, hon har inte hoppat dåligt hemma heller och sen gör det nog gott med lite hårdare underlag än våran paddock.. Men efter att ha sett henne i torsdags, så längtar jag (och Ingela förstås med=)) lite extra till 3-års testet i vår! Nu ska hon få lite välförtjänt vila. Tyvärr så blev hon bara ett streck på bilderna jag försökte ta... vet inte varför, för min kamera brukar kunna ta hyffsade bilder i ridhus...
 
 
 
 
 

Ny ponny på stuteriet!

Idag flyttade det in en ny ponny här på Ågården! Det är Ingela som har Isadora som köpt en ponny åt sin dotter! Självklart måste man ju hålla sig till welsharna och vad passar bättre än en vacker liten welsh mountain! Importerat från Wales förra året, där hon är visad med bra resultat på utställning både i hand och riden. Hon verkar vara en toppen trevlig ponny, så det här kommer nog bli super bra! Kommer förhoppningsvis få lära många barn att rida=)
 
Hoppas det inte gör något att jag lånat bilderna på henne... Vet tyvärr inte vem fotografen är.
 
GARSIDE DYNES DEL
 
 

Lite allmänt!

Här rullar det på som vanligt, vi har ju faktiskt haft uppehåll i flera dagar nu, så hagarna har så smått börjat torka upp lite, vilket är underbart! Idag är det 10grader varmt och till och med lite sol, så det är perfekt höstväder och bara Lowa vaknar till liv så ska vi ut en sväng till hästarna! Idag har jag gått en vecka över tiden med, så nu borde väl bebis vilja komma ut snart, så att jag så smått kan börja rida igen om bara tiden räcker till.. Det återstår att ser, men jag håller tummarna för det!
 
I tisdags kom Isabellas elitdiplom och Rosettes avelsdiplom=) Isabella har samlat ihop 150 poäng på sina avkommor, det är inte illa!
 
Per görl ett jätte bra jobb med Dusk och kör han ungefär tre dagar i veckan. Harvar lite paddock och kör ut någon stock från skogen, ibland kan han göra något ryck precis när han ska börja dra, men oftast är han lugn och snäll! En riktigt trevlig kille är han i alla fall=)
 
Isadora är iväg i två veckor till Hagård Hästgård för att få hoppa lite i ridhus och bli lite tömkörd, nyttigt för dom att komma iväg lite, så i vår innan 3-års testet så behöver hon nog bara åka dit för lite repetition!
 

Våra små killar!

Illusion och Whiskey har verkligen roligt i hagen! Trots att det skiljer några månader på dom, så är det Whiskey som är mest på Illusion, så jag vet en som blir ledsen om en månad när det är dags för Illusion att flytta till sitt nya hem i Falkenberg...
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen gick det att komma in på hemsidan och redigera den lite med, så jag la upp lite nya bilder och fixade lite med allt möjligt igår. Helst skulle jag vilja ha en helt ny, men det känns inte som jag har tid och ork just nu, så det får bli en senare fråga!

Fjordglimt Isabella

 
Våran vackra Isabella har tilldelas Elit tackvare sina fina och duktiga avkommor! Det känns jätte kul och som ett bra bevis att hon har lämnat fantastiska föl! Hon har fått 6 hingstföl och 3 stoföl och båda stona undan henne som visas på premiering har fått Diplom och nästa år är det dags för våran uppfödning Ågårdens Isadora, så då hoppas vi att hon går i sina systrars fotspår=)
 
Som många vet är detta ett mycket speciellt sto och vi har nu valt att inte ha henne i avel mer, det har´varit ett väldigt tufft beslut som vi diskuterat mycket både jag och Per och med andra uppfödare och hästintresserade och dom flesta (i allla fall dom som träffat Isbella) stödjer vårat beslut...
 
Nu är det mesta fixat för vintern, alla hästar har fått flytta hem och alla hagarna är renoverade, så i vinter tänkte vi slippa ha någon häst på rymmen. Förra vintern rymde dom över till grannens kor tre gånger och det tänkte vi slippa nu!
 
Idag fick jag ett väldigt trevligt samtal fån en tjej som har varit här och kollat två gånger på våran lilla Illusion, hon hade bestämt sig för att köpa honom, så i början av december flyttar han till sin nya matte Linda i Falkenberg! Det känns riktigt bra, där kommer han få bli kör- och ridponny så småningom! Han och Isabella står i olika boxar på natten och det går jätte bra, första dagarna ville han gärna vara hos mamma, men nu följer han med helt frivilligt till sin box=)
 
 

RSS 2.0