Välkommen till världen!Jag var nog lite snabb igår att skriva att allt hade gått bra... men det ser ut att sluta väl i alla fall!

Isabella fölade ute och även den här gången missade vi fölningen.. Helt plötsligt stod en liten herre vid hennes sida! Isabella är lite reserverad av sig och eftersom han stod och diade, så tänkte jag att det var bäst att lämna dom i fred ett tag, även om inte Isabella hade släppt efterbörden. När jag kom ut en stund senare satte jag mig i hagen för att bekanta mig med nykomlingen, då insåg jag att han inte alls diade, utan höll på att buffa på sidan av juvret.. Vi tog in dom i stallet för att hjälpa till lite, men han förstod inte alls..

Per hade hunnit åka till jobbet, så det var himla skönt att ha pappa på nära håll till hjälp, vi mjölkade ur Isabella för att få i honom råmjölken genom nappflaskan, men det var väldigt trögt det med till en början. Jag gick in och ringde veterinären för Isabella hade fortfarande inte släppt efterbörden och det hade gått sex timmar. Jag hade tur för det var Ionell (absolut den bästa hästveterinären jag träffat) som hade jouren och han kom med det samma!

I samma veva fick pappa fölet att ta flaskan och det hela kändes lite bättre! Ionell fick bort efterbörden och hjälpte oss att mjölka ut mer mjölk (han gjorde det ungefär 10 gånger så snabbt som jag=) Och lilla "I" (han har inte fått något namn än) tyckte att det var helt okej att dricka ur flaskan, men ville absolut inte försöka på sin mamma... Så det blev en lång natt med matning varje timma, men min snälla pappa ställde upp och tog hälften av passen och Lowa fick sova hos farmor och farfar, så det hade kunnat vara tuffare. Idag har vi fått fortsatt med flaskan och jag trodde aldrig att han skulle förstå att det var smidigare att äta från sin mamma, men så ikväll så släppte det och han diade för första gången själv! Vilken underbar känsla! Det blir ju mycket passning ändå dom närmsta nätterna och dagarna, men nu känns det som allt går åt rätt håll=)

Han gillade inte riktigt blixten på kameran, så han blundar på nästan alla kort, så jag får ta bättre bilder så fort dom får komma ut!

Föl!

Idag kom årets första föl för våran del=) Jag hade önskat mig ett svart stoföl, typ en ny Isadora=) men man får inte alltid som man vill för det blev ett fuxigt hingstföl... Men båda verkar må bra och det är ju det allra viktigaste! Jag ska försöka ta lite bilder senare, så jag kan dela med mig!

Avelsdiplom!

I helgen bar det av till Hanaskede och Skaraborgs Ponny Avels vårutställning! Rosette var även anmäld till visning för införande i kvalitetsboken och därför var jag ganska nervös... Och innan visningen fick jag reda på att hon kunde ha fått sitt diplom redan helgen innan, vilket jag inte trodde eftersom att utställningen i Håcksvik inte anordnades i samband med någon rasförening, men tydligen räcker det att bedömningen görs av godkänd domare. Så jag såg framför mig hur Rosette fick sina 39 poäng och avelsdiplomet flög bort i vinden... Men som tur var hade jag fel och hon fick lika poäng som helgen innan 9-9-8-8-8= 42 poäng och blev även denna gång BIS=)) det var ju en jätte stor bonus i det hela för jag var redan hel nöjd efter att hon tilldelas guld och diplom!

Även Isadora gjorde en strålande insats, även hon fick samma poäng (41) som förra helgen och hon blev även BIR-reserv i starkt startfält! Och dagen till ära så visade hon till och med bra bakbens aktivitet i traven, vilket hon inte alltid gör, även om hon egentligen har en jätte fin trav! Tyvärr så blev det inga bilder på Isadora från dagen, då Per och jag var själva, men det får vi ta igen senare!Utställning i Håcksvik!

I går var vi på utställning i Håcksvik, lämpligt när det är så nära, bara sju kilometer! Det här är en utställning som är öppen för alla raser (även korsningar) därför passade Pers morfar på att ha med sin Fjording/halvblod korsning också. Linus blev 2:a i sin klass av 5 st, han fick 36 poäng och ganska fin kritik!

Vi hade med Rosette och Ingela hade med Isadora! Tyvärr så visade ingen av dom sina bästa gångarter, så efter att Per hade visat dom så var jag ganska missnöjd, man vet ju att dom kan mycket bättre.. Alla klassvinnare med mer än 38 poäng gick i alla fall vidare till BIS och båda gick vidare. En efter en fick lämna BIS-ringen (tror det var 12 från början) och när det var tre kvar så var både Isadora och Rosette kvar!! (att tillägga är att den tredje hästen var en welshpartbred och ägs av en kompis i Gislaved, så det var welshX3 i topp!

Isadora drog det kortaste strået denna dag och fick lämna som stolt 3:a med 41 poäng.
Rosette fick 42 poäng och blev Best In Show=)

Domare denna dag var Morgan Johnsson


Foto: Malin Josefsson
Rosettes Kritik:

Typ:
Feminin av utmärkt rastyp -  9
Huvud, hals och Bål: Vackert huvud, välansatt hals, bra bål och kors - 9
Extremiteter: Något smal och tät i övrigt rättställd - 8
Skritt: Framåtgripande - 8
Trav: Lätt, energisk - 8


Isadoras kritik:

Typ:
Utmärkt rastyp, elegant av mindre modell - 9
Huvud, Hals och bål: Vackert huvud, bra hals, harmonisk sida - 9
Extremiteter: Välbenad, nöjaktigt korrekt - 8
Skritt: Taktmässig - 8
Trav: Lätt, kort - 7

Och så har vi lite mer bilder!

Wonder och Zamora..

... Flyttade förra helgen! Dom bor bara 20 minuter härifrån, så det känns kul att man kan åka dit och följa dom lite! Zamora kommer tillbaka till hösten och Wonder får vi se om kommer hem hit igen, om Malin gillar henne, så blir hon kvar! Så snälla Wonder visa dig från din bästa sida;)

Här är lite bilder från när vi lämnade dom!


Ias Rosette

Idag har vi varit på Hagård Hästgård och fått hjälp att spela in en film på Rosette inför försäljningen. Hon har ju varit där och övat löshoppning innan, så hon börjar nog känna sig hemma där=) Ryttaren på bilden är 170 lång, så visst är Rosette med sina 133cm viktbärande, även om man självklart skulle önska en lite kortare ryttare framöver! Det är andra gången som hon blir riden i ridhus och andra gången som hon blir hoppad uppsutten, hon går verkligen från klarhet till klarhet med allting tycker jag!

Tack Malin och Annie för all hjälp!


Jordens sötaste banbyggare!


Lite nya bilder på Dusk
3-årstest..

Det går inte alltid som man vill, när man är i väg och visar häst.. även om det inte blev någon utmärkelse på våran lilla Rosette, så skötte hon sig exemplariskt! Hoppningen är jag jätte nöjd med, trots att det blev en vägran, men då var hon på höga höjder med så hon är absolut förlåten för det! Betygen där blev 6-6, sen fick hon bara en 6 på galoppen, men vi tyckte att hon galopperade jätte fint, så det var en lite besvikelse och extriört blev poängen 8-8-7-8-8 det är ju inga skitpoäng, men jag hade hoppats på lite mer, men vem gör inte det när man är iväg och visar! Det är bara att ta nya tag helt enkelt=)


RSS 2.0