Tuff helg och det är inte över än...

Det ska aldrig gå helt smärtfritt när man har hästar... På midsommarförmiddagen så skulle vi flytta lite hästar, bla. Caracas. Per hämtade honom i hagen och när han kom med honom, så tyckte jag att han såg konstig ut i pälsen, kollade närmare och såg att han hade skaft av den på flera ställen och på vissa ställen hade det blivit små sår. För säkerhetsskull ringde vi veterinär och han trodde det var knott som hade orsakat det hela, så vi tvättade honom och ställde han på box.

På midsommardagen var han lite sämre, gick runt mycket i boxen och hade feber, så vi ringde till veterinären igen och fick tid 13,30 inne på kliniken. Väl där så var det värre än vi trodde, han var på väg in i chock och vi fick det hemska beskedet att han inte hade klarat sig om vi hade väntat en dag med att åkt in... Det togs en massa prover på våran lilla prins, (så förhoppningsvis får vi svar imorgon), det känns som man vill veta om det verkligen är knotten som kan göra en häst så illa.. Han fick kortison och penicillin och får stå inne på box och bara komma ut på promenader..

Idag så hade han hög feber igen, men tyvärr så finns det inget mer vi kan göra och det är bara att vänta tills imorgon och blir han sämre så blir det djursjukhuset. Nu är det bara att hålla tummarna att det vänder och att han svarar på behandlingen, vi vill ju ha Caracas kvar hos oss i många år till!


En bild från 2009 på allas vår favoritkille!

Förutom det kaos vi har haft med vår sjukling, så är det fullt upp med hökörning. Äntligen verkar det ju som om sommaren har kommit för att stanna en stund!

Det här med föl är ju något speciellt och jag har tyckt att det är evigheter kvar till Gwylfah ska föla, men nu är det nästan bara två veckor kvar! Vart tog tiden vägen? Hon började fylla juvret för ca 2-3 veckor sedan, så allt är enligt planerna=) Man får se det ljusa i mörkret och hittills har vi ju faktiskt fått tre fin fina föl!


Fina, busiga Ice låg och vilade i solen idag.


Kommentarer
Postat av: sara s

Håller tummarna för Prins Caracas, men visst är han en KUNG!?

2011-06-27 @ 21:06:02
URL: http://enuffes.blogg.se/
Postat av: Maria Borvall

Du har alldels rätt, visst är han kung! Han är bättre idag, så det går åt rätt håll i alla fall=)

2011-06-27 @ 22:01:37
URL: http://www.agardensstuteri.se
Postat av: Sofia

Men gullegubben :(

Håller verkligen stenhårda tummar att han ska klara pärsen!!

2011-06-27 @ 22:50:04
URL: http://www.iglatjarn.com
Postat av: sara s

Skönt att läsa att det går åt rätt håll!

2011-07-01 @ 15:43:46
URL: http://enuffes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0